Παναγιοπουλα Εκκλησια,Κερκυρα
Παναγιοπουλα Εκκλησια,Κερκυρα


MIA MEΡA ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΜΕΤΟΧΙ

Η μικρή εκκλησία είναι ανοιχτή λίγες ώρες το πρωί και τις περισότερες μέρες διαβάσονται Τρίτη και Εκτη Ωρα. Με το άνοιγμα της  πόρτας αρχίσει η προσέλευση των προσκυνητών.  

Πολλές φορές οι άνθρωποι μπαίνουν πολύ ταραγμένοι απο την θορυβώδι πόλι, αλλά ο χώρος γαλινέυει, η ιερό σιωπή εξασφαλήσει ψυχική ευταξία και φέυγουν πιά σαν ουρανοπολίτες. Στη πόλι με ατέρμονες περισπασμούς, η βοήθεια του Μετοχιού αποτελέι ισχυρό παράγοντα, και προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ειναι αρκετοί που χαίρονται έστω ενα μικρό ψωμάκι στο χέρι, άλλοι παίρνουν ξηρά τροφή για το σπίτι η ένα ρούχο. ' Ο ερχόμενος προς με ου μη εκβάλω έξω', και έτσι κάθε άτομα μπορεί να εξηγήσει το προβλημά του, πρόβλημα όπου πικρία, πόνος, μελαγχολία και απογοήτευση κυριαρχούν, και τώρα στην κρίση, ασιγουριά και φόβο. Η αγάπη πρός τον πλησίον ως φροντίδα για την σωτηρία του είναι βασική αρχή.

Πρακτικά καμία φορά μπορούμε να βρούμε μια δουλίτσα, να προτείνουμε κάποια μαθήματα να πλουτίνουν τα προσωπικά προσόντα του καθενός, και επιμένουμε να ' μη αγωνιατε λοιπόν για το αυριο', γιατι έχει ο Θεός.

Το πρωί συνεχίσει με πολύ προσευχή στην 'Παναγιοπουλα' να πρεσβέυει απαύστως. Υπάρχουν πολλοί προσκυνητές απο το εξωτερικό που ενδιαφέρουνται για την Ορθοδοξία. Η αλήθεια ειναι όμως, πώς ο Ελληνας διψάει για πνευματική ανανέωση, και μετά απο σοβαρή ζηζήτηση μπορεί να γυρέψει ενα Πνευματικό. Ο μοναχός  'δεν κάνει το δάσκαλο', αλλά, 'όπως θέλετε να σας φέρονται οι άνθρωποι έτσι ακριβώς να φέρεστε κι εσείς σ’αυτούς'. 

Το απόγευμα η εκκλησία ανοίγει και διαβάσουμε την Εννατη Ωρα. Τώρα έρχονται τα παιδιά της περιοχής. Ξέρουν να σέβονται το Οικο του Θεού και διαβάσουν ήσυχα σε μία γονία. Φτιάχνουμε κάρτες και ζωγραφίσουμε. Κάποια απο τα παιδιά έχουν πολύ ανάγκη απο ένα ' δέυτερο' σπίτι. Καλοσύνη και εγκαρδιότητα προσφέρουμε, σε κάθε παιδί που έχει την ιδιαιτεροτητά του. Στον καθένα μας έχει δοθεί καποιό χάρισμα, 'κατά το μέτρον της δωρέας του Χριστού.'

Λίγο τόξη τώρα στήν εκκλησία, λάδι στο ακοίμητο, πότισμα των λουλουδιών στη σκάλα έξω και άυριο πάλι πρώτα ο  Θεός.
                    
Μνήσθητι ημών, Παρθένε πανύμνητε.

(Η αποθήκη είναι μικρή, αλλά κάθε προσφορά βρισκεί τον τόπο της.)

PO Box 532, Κέρκυρα, 49100. Email info@corfu-odigitria.com.


website designed and maintained
by hereford web design